BUFF-ung film i världsklass

22 september 2016

BUFF Visa större bild

BUFF Filmfestival hör vanligtvis hemma i Malmö men turnerar även till andra orter i landet. Våra festivalfilmer visar barns perspektiv på livet och världen, som gör att vi kan förstå både oss själva och världen runt oss bättre. Vi vill ge så många barn och ungdomar i Sverige som möjligt tillgång till värdefulla filmupplevelser. Därför är vi naturligtvis oerhört glada för att vi nu växer geografiskt så att fler får ta del av filmerna, säger Julia Jarl, festivalchef BUFF.

I Mora, Orsa & Älvdalen invigs festivalen fredagen den 7 oktober på alla tre orterna. Festivalen vänder sig till barn och unga i åldrarna 4 - 19 år men välkomnar naturligtvis alla upp till 104 år.

Det är unika filmer vi visar, varav flera ännu inte har svensk distribution. Extra bonus är att vi även visar lokalproducerade kortfilmer av våra kreativa barn och ungdomar från trakten. Under festivalen erbjuder vi även en workshop i praktiskt filmarbete för våra tonåringar på Rosa Huset. Vid festivalens sista visningar ute på Sollerön kommer vi att dela ut ett Publikens pris till Bästa kortfilm. Lördagens program är lika på alla tre orterna och det är vid dessa tillfällen som barnen får rösta bland de sju filmer som ingår i det professionella kortfilmspaketet, berättar Kulturskolan Mirandas filmpedagog Britt-Marie Jansson Meyer. 

Biljetter finns att köpa från och med den 23 september på våra bibliotek/kulturhus. Biljetterna kostar endast 10 kr/visning på våra biografer. Det är fri entré till alla visningar på Rosa Huset och på Sollerön. 

Hela programmet finner du här. Programhäften finns på våra bibliotek/kulturhus.

Under veckorna 40-41 visas även prisbelönta filmer inom skolbio för alla våra grundskoleelever i alla tre kommuner. 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 september 2016.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213