Börja skidturen vid Zornmuseet

22 januari 2014
Konstsnö2014

Vid lunchtid måndagen den 20 januari inleddes snöläggningen som ska förlänga Vasaloppsspåret ända in till centrum.

Lastbilslass efter lastbilslass med gulaktig konstsnö tippades och togs om hand av en maskin som fördelade snön ner mot Hemulån och vidare bort mot Auklandbacken. På baksidan av Auklandbacken lades snö redan i fredags bort till simhallen, där spåren sedan tidigare var klara upp till skidstadion i Hemus.

Så på tisdagen kunde man alltså parkera vid Zornmuseet eller på den stora parkeringen på andra sidan Vasagatan, spänna på sig skidorna vid den lilla sluttningen ner mot Hemulån och börja åka Vasaloppspåret baklänges.

Konstsnö2014
Här fördelas konstsnön ut i spårgatan. Notera färgen på konstsnön!

- Men åtminstone fram till onsdag eftermiddag är Vasaloppsspåret stängt från skidstadion upp till Eldris på grund av att vi kör ut konstsnö även där, säger arbetsledaren Mikael Helgeson. I dag onsdag förmiddag lägger vi de 500 meter som återstår. Den snö som fallit uppifrån den senaste tiden vi tyvärr ingen som helst nytta av, eftersom den mest består av luft och därför är oduglig som underlag för skidspår.

Innan man öppnar spåren till Eldris får åksugna nöja sig med att åka konstsnöslingan (ca 2.5 km) uppe vid skidstadion, en tur som sedan kan förlängas ner mot centrum och ge ytterligare någon kilometer. Eller så börjar man nere i centrum och kör i motsatt riktning upp till skidstadion.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 januari 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213