Bowlinghallen i Mora invigd

21 maj 2010
Bowlinghallen

Äntligen kan bowlarna i Mora rulla sina klot på hemmaplan. Den 19 maj klipptes bandet till MoraParken Bowling som också kommer att bli en stor tillgång för besöksnäringen.

Enbart MoraParken räknar in 150 000 gästnätter årligen och i hela kommunen närmar sig siffran 900 000. Bland dessa besökare finns säkert en ansenlig del som gärna bowlar om tillfälle ges. Och det gör det i och med att den nya hallen blivit verklighet.

Tre invigare
Kommunalrådet Peter Helander, VD Hans-olof bogren och museidirektör Johan Cederlund invigningstalade.

Många var kallade - och kom

Mer än 200 personer hade kommit till MoraParken för att delta vid invigningen och de trakterades med välkomstdrink (alkoholfri) och buffé, dagen till ära. I sitt välkomsttal berättade MoraParkens VD Hans-Olof Bogren att 2010 är ett märkesår i bolagets historia.

Peter bowlar Visa större bild
Peter Helander, se sån stil han har.

- Med det nya parhusområdet Västergården och bowlinghallen har vi i år investerat ungefär 25 miljoner. Men en sådan här anläggning blir aldrig riktigt färdig, så jag hoppas få vara med om fler invigningar i framtiden.

Talade gjorde och Zornsamlingarnas chef Johan Cederlund som just den här dagen lämpligt nog kunde alludera till Zorn. Moras store son var nämligen en hängiven kägelspelare - bowling var vid den tiden ett okänt begrepp - och en av grundarna till Stockholmsklubben Klothilda som dock bara omfattade konstnärens vänkrets. Han såg också till att det på hans tid skapades en kägelbana bakom Mora Hotell, men den banan har sedan länge skattat åt förgängelsen. 

Tre damer Visa större bild
Tre kommunanställda damer väntar på
sin tur.

Vasaloppet och Zorn går igen även här

Men nu kan dagens kägelspelare glädja sig åt en toppmodern anläggning som dessutom bjuder på en stilfull design i svart och vitt. Fondväggen ovanför banorna har dekorerats med en illustration av Vasaloppets sträckning och på andra väggar visas bilder från tidigt 1900-tal med kägelspelaren Zorn i goda vänners lag. Dockningen till den befintliga restaurangen har dessutom lösts på ett elegant sätt; bowlinghallen ligger fullt synlig en halvtrappa ner och passagen från restaurangen är helt öppen.

Den 20 maj öppnades hallen för allmänheten och därmed är verksamheten i full gång. Nu gäller det bara att få snurr på den och en av gästerna, den rutinerade bowlaren Lennart Lindqvist från Rättviks BC, hade receptet klart:

- Man siktar in sig på pensionärer mellan 10 och 14, sedan skolungdomar 14-17 och därefter korpbowlare, klubbtävlingar och -träningar, ja resten helt enkelt. Då kan beläggningen bli bra och därmed också ekonomin.

 

Sven-Erik Nilsson  

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 maj 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213