Brandkåren förlorade spurten

24 augusti 2009
Mattias Argård Visa större bild
IFK Moras slutman Mattias Argård spurtar ifrån Jonas gårdner Brandkåren IK.

Uppgörelsen i den 19:e upplagan av VasaStafetten blev riktigt spännande. Från Gopshus och in mot målet tampades Brandkåren IK från Stockholm mot IFK Mora. 

Positionerna växlade och Brandkåren gick ut med 15 sekunders ledning på sista sträckan från växlingen i Eldris. Ett försprång som hämtades in efter ett par kilometer. Några hundra meter innan mållinjen, på gågatan i Mora centrum, fick IFK Moras slutman Mattias Argård en liten lucka mot brandmannen Jonas Gårdner. En lucka som höll sig ända in i mål. Bägge lagen tillhörde favoriterna i loppet och trean Edsbyn IF Friidrott var 1 minut och 21 sekunder efter segrarna.

Ledarduon på Prästholmen Visa större bild
På Prästholmen, en kilometer från mål,
ledde Jonas Gårdner.

Stockholmsseger 2010?

Brandkåren IK Stockholm var med för fjärde året och kom ifjol 3:a och hade i år 10 minuter bättre sluttid, trots att två av deras starkaste löpare saknades

- Nästa år är det seger som gäller, säger Jonas. Att laget fick ett pris med fritt boende till nästa års VasaStafett passade då mycket bra.

Mattias kontrar med att:

- Nästa år har vi i IFK Mora ännu bättre lag. För då har vi orienterare med, som i år var borta och tävlade på VM, så då får brandmännen träna extra hårt om de har tänkt sig att vinnat!

Totalt startade 315 lag i 19:e VasaStafetten. Bästa mixlag blev Dalregementets IK med tiden 5.52.27 och segrande damlag blev hemmafavoriten IFK Mora med tiden 6.34.32.

Ny bansträckning
I år hade sista delen av banan, innan upploppet, lagts på gågatan.
 

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 augusti 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213