Calle årets Mora-Nisse stipendiat

13 maj 2009
Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson och Mora-Nisse

- Calle Halfvarsson var given som årets stipendiat, berättar styrelsen för Mora-Nisse stipendiefond, Tommy Höglund, Mora-Nisse och Åsa Mattsson. Han har gjort en mycket bra säsong med bland annat tre guld på JSM.  

Tisdagen den 12 maj var en givande dag för Calle Halfvarsson. Först fick han besked om att han blivit uttagen i utvecklingslaget inför OS 2014. Sen fick han motta stipendiet på 18 000 kronor från Mora-Nisse.

Calle berättar att han tycker det är stort att få stipendiet. Det är det största han fått och det är kul att det är just från Mora-Nisse, som var en förebild när han var liten.

Så här lyder motiveringen:

"Calle Halfvarsson har i bästa IFK-anda hävdat sig på högsta internationella juniornivå, med ett JVM-guld i sprint som främsta merit. Under året vann han även JSM-guld på 10 km fri stil.

Den positiva utvecklingen har fortsatt. I vintras blev Calle JSM-kung i Boden genom att vinna två individuella guld, plus stafetten med IFK Mora SK. Det blev också en femteplats i JVM-sprinten och världscup-debut i längdlandslaget i Stockholm och Falun.

2008 års stipendiat är offensiv i sin läggning och en förebild i många avseenden. Calle är lika duktig i klassisk stil som fri teknik. Han åker lika bra i sprint som han gör i traditionell åkning.

Som person är Calle lugn och trygg. Han har karaktären, förmågan och den rätta inställningen till såväl sporten som sina idrottskamrater och medmänniskor."

- Nu blir det storsatsning och en ökning av träningen ännu mer, berättar Calle. Det finns mer att ta av och jag har inte tränat optimalt. De här stipendiepengarna kommer väl till pass. Nu kan jag göra någon resa och åka på träningsläger. Och så behöver jag inte jobba på Grycksbo pappersbruk i sommar...

 

Text och foto: Karina Östlund, IFK Mora IA

 

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 maj 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213