Christina Holback utsedd till ny kultur- och fritidschef i Mora

28 november 2018

Kommunstyrelsen har utsett Christina Holback till ny chef för den nya kultur- och fritidsförvaltningen i Mora kommun. Christina Holback ska tillträda den 4 mars och kommer närmast från Älvdalens kommun där hon är förvaltningschef för samhällsutveckling.

I kommunens nya organisation bildas en ny förvaltning där kultur- och fritidsfrågor samlas under ett tak och det blir Christina Holbacks uppgift att utveckla den nya förvaltningen.

I det nuvarande uppdraget i Älvdalen har Christina Holback redan ansvar för kultur och fritid, vid sidan av räddningstjänst, integration, arbete och utveckling, samt samhällsenheten med bl.a. plan- och byggfrågor, miljö, näringsliv och kommunalteknik.

Före det var Christina Holback chef för trafik- och fritidsförvaltningen i Falu kommun, där hon i hög grad var engagerad i skid-VM 2015. Hon har också ett tidigare förflutet i både Mora och Orsa kommuner.

Christina Holback är bosatt i Mora och ser fram emot det nya uppdraget:

”Kultur och fritidsfrågor år några av Moras alla starkaste kännetecken och i vår kommun finns ett fantastiskt utbud och engagemang kring dessa frågor. Det är frågor som jag brinner för”, säger Christina Holback.

”Det skall bli fantastiskt roligt att få jobba med kultur och fritidsfrågor i Mora kommun och att bl.a. få ta en aktiv roll i arbetet mot Moras vision ”Regionstad Mora- för ett aktivt liv”, fortsätter hon

Anette Åhlenius är tillförordnad kultur- och fritidschef fram till att Christina Holback tillträder i mars.

Christina Holback, kultur- och fritidschef i Mora kommun Visa större bild
Christina Holback, ny chef för den nya kultur- och fritidsförvaltningen i Mora kommun.
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 28 november 2018.

Visste du att....

... Mora lasarett byggdes 1910-12?