MoraParkens nya höstsatsning

15 september 2009
Margareta och Anna
Margareta Holm och Anna Nilsson bjuder upp till dans.

På senare år har shower med olika inriktning stått på programmet men nu har det konceptet övergivits. I stället bjuder man upp till dans.

Någonstans i bakgrunden anas Dansbandskampen som gett ett sällan skådat lyft åt denna nöjesform. Och så naturligtvis Larz-Kristerz, presentation överflödig. Älvdalingarna spelade för övrigt på MoraParken under årets Vasaloppshelg och då var gaget klart lägre än i dag. Spelningen formade sig till en stor succé och när en av bandmedlemmarna frågade om man skulle komma tillbaka nästa år igen så blev svaret ett rungande "Ja". Vilket fick MoraParken att kontraktera dem på nytt och 2010 spelar Larz-Kristerz upp till dans på Vasaloppssöndagens bal.

En renässans för dans i Mora

Men innan dess ska flera andra dansband ha tagit stora scenen i besittning.

- Vi satsar stort för vi tycker att nöjesutbudet i Mora är lite dåligt, särskilt för dem som är över 40 år, berättar Anna Nilsson en av parken nöjesansvariga. Vid VasaStafetten började vi lite i smyg, men mer officiellt går vi igång den 26 september då E-Type uppträder och coverbandet Farbror Fläsk står för dansmusiken.

En månad senare, den 24 oktober, infaller "Snöskoterns dag" i Mora. En begivenhet som lockar besökare från när och fjärran. Och de vill inte bara roa sig under dagen, orken räcker ända till kvällen för en krogsväng med tillhörande dans. Då är det de lokala förmågorna i Woodpjucks som spelar och som om inte det vore nog bjuds det också på diskomusik.

Dansbandskungar på besök

November anses av många vara en tråkig månad men de danslystna kan i alla fall notera ett par ljuspunkter i tillvaron. C C & Lee den 14 november och Arvingarna två veckor senare. Första fredagen i december är det sedan dags för de okrönta kungarna i branschen, Lasse Stefanz.

- Normalt är de bokade ett par år i förväg men vi har ändå lyckats engagera dem, säger Margareta Holm som också svarar för nöjesavdelningen.

Luciahelgen jobbar man på medan juldagen som vanligt är en gigantisk partykväll för alla hemvändare som då kan träffas och ha kul tillsammans.

Nöjespaket för den som vill ha mer

Varje danskväll kommer att ha ett eget mattema och precis som de tidigare showerna kommer det att finnas ett specialerbjudande där mat och entré bakats ihop till ett förmånligt paketpris. Även en "dansweekend" kan bokas och då ingår också en övernattning på hotellet.

- När vi hade showerna marknadsförde vi oss lite extra mot företagen, berättar Anna Nilsson. Tanken var att de skulle bjuda sina anställda på mat och underhållning och det slog så väl ut att vi nu gör det igen till danskvällarna.

MoraParken har kapacitet att ta emot 1 000 personer men då är det också fullspikat. Skulle det å andra sidan bara komma 300 ser det ödsligt ut på dansgolvet. Så färre än 500 ska det inte vara om kvällen ska bli lyckad.

 

Sven-Erik Nilsson 

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 september 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213