EM 2012 ger skolbarnen nya orienteringskartor

23 mars 2010

Skolbarnen i Falun, Mora och Orsa är också vinnare när EM i orientering 2012 avgörs i Dalarna. EM-arrangörerna OK Kåre, Falun, och IFK Mora skänker redan i år nya moderna kartor till skolornas lektioner i orientering.

- Att lära sig hitta i skog och mark ingår i läroplanen. Vi vet att många skolor på grund av tuffa ekonomiska villkor tyvärr genomför lektionerna i orientering på gamla kartor.

Mora en av tävlingsorterna

- EM 2012 blir den största orienteringstävlingen någonsin i Dalarna. Det vill vi manifestera genom att erbjuda skolbarnen ett bra utbildningsmaterial i form av fräscha orienteringskartor, säger Lars Ambrosiusson och Mats Adolfsson som är ordförande i IFK Mora respektive OK Kåre.

EM 2012 kommer att genomföras i Mora (Hökberg), Orsa (Skattungbyn) och Falun
(Lugnet). 500 löpare från 40 nationer förväntas ställa upp i mästerskapet som är öppet för löpare från hela världen.

För att klara arrangemanget har OK Kåre och IFK Mora startat arbetet med att ta fram ett antal nya, toppmoderna orienteringskartor. Flera av kartorna ligger i anslutning till skolor och populära friluftsområden.

Ett välkommet tillskott till kartförrådet

Mästerskapskartorna är hemliga fram till EM 2012. Däremot kommer EM-kartor för träning att vara tillgängliga från och med hösten 2010. Det blir toppmoderna kartor som IFK Mora och OK Kåre nu vill ska få större spridning.

- Många skolor behöver förnya sitt kartförråd och där kan vi hjälpa till. Med bra och aktuella kartor ökar chansen att barn och ungdomar upptäcker en kul motionsform och vill gå ut i skog och mark.

- Vi har också önskemål från Polisen och Räddningstjänsten att kunna tillhandahålla aktuellt kartmaterial. Ett bra kartmaterial är viktigt för folkhälsan och samhället i stort, säger Mats Adolfsson i OK Kåre.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 mars 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213