Elever från Idrottsgymnasiet i Mora medverkar under Skid-VM

23 januari 2015

Elever från Idrottsgymnasiet

Under skid-VM i Falun kommer nuvarande elever från Mora idrottsgymnasium att vara inblandade på flera olika sätt, både som välkomstvärdar och som föråkare.

Genom åren har Mora Idrottsgymnasiet utbildat flera av skidåkarna i det svenska skidlandslaget, vilket är en fin fjäder i hatten både för gymnasieskolan och för Mora som plats. Under Skid-VM i år har eleverna på Friskvårdprofilen på gymnasieskolan antagit uppdraget som välkomstvärdar. Iklädda speciella funktionärskläder kommer de, tillsammans med andra volontärer från övriga dalakommuner, hälsa VM-besökarna välkomna längs VM-avenyn. Alla välkomstvärdar har varit på utbildning under en dag i Leksand.

- Vi hade två föreläsare. Projektledare Nicklas Johansson informerade om allt som VM-besökarna kan komma att fråga om. Föreläsaren Agneta Stolpe föreläste om service, kroppsspråk och tonlägen. Vi fick en rad matnyttiga tips för hur man bemöter folk på bästa sätt och ger dem bra service, berättar en av eleverna, Ellinor Forslund.

- Elevernas deltagande under skid-VM passar bra in i deras undervisning under ämnet ledarskap, säger Hanna Zettergren, lärare i idrott och hälsa.

Helgen den 21 och 22 februari kommer eleverna på skidprogrammet i Mora att vara föråkare. Lördagen den 21 februari är den dagen som det för övrigt ser ut att komma flest besökare, 20 000 personer har redan nu köpt biljetter. 21 februari är också dagen då Mora kommun, tillsammans med Malung-Sälens kommun, kommer att agera värdar vid huvudentrén till VM-området.

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 januari 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... flottningen i Österdalälven upphörde 1970?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213