Britt-Marie Jansson Meyer får kulturpriset

14 oktober 2016

Kulturnämnden har tilldelat Britt-Marie Jansson Meyer 2016 års kulturpris, för att hon under flera decennier med ett brinnande engagemang och ett stort och djupt filmintresse har berikat inte minst barn och unga.

Britt-Marie Jansson Meyer Visa större bild
Britt-Marie Jansson Meyer får kulturpriset

Mora kommun delar årligen ut ett kulturpris som är avsett att stödja och uppmuntra ett aktivt engagemang inom forskning, litteratur, konst, musik, teater, film, folkbildning eller för annan betydande kulturell insats i Mora kommun.

Britt-Marie Jansson Meyer främjar den lokala kulturen i Mora genom att framgångsrikt driva - i sin profession och på idéell basis - lokala, nationella och internationella projekt inom fältet för film och filmpedagogik.

Under flera decennier har Britt-Marie med ett brinnande engagemang och ett djupt filmintresse berikat barn och unga. Hon har stöttat och utvecklat deras förmågor från första spirande idén, genom manusskrivning, scenerier, skådespeleri, filminspelning, ljudupptagning, redigering till visning på stor duk. Idag jobbar flera av hennes elever professionellt med film och har rönt stora framgångar, både nationellt och internationellt. 2016 kulminerar hennes gärningar i BUFF - internationell barn- och ungdomsfilmfestival som visar ung film i världsklass varvar med lokala produktioner i Mora, Orsa och Älvdalen.

Priset kommer att delas ut vid Kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 14 oktober 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213