Fotbollsspelare klubbchef i IFK Mora Skidklubb

13 december 2013

IFK Mora Skidklubb presenterade under torsdagen en ny klubbchef vid en presskonferens i Mora. Den som ska föra skidklubbens skuta framåt är en gammal fotbollsspelare, från just IFK Mora.

– Jag har varit 25 år i förskingringen men nu vill jag tillbaka till Mora, säger Anders Forsén, 46 år och boende i Uppsala.

Anders Forsén

Anders är uppväxt i Mora och har idrottsligt en bakgrund som fotbollsspelare, på den tiden fotbollen var stark på orten. 1984 spelade Anders i det juniorlag som gick till SM-final mot Örebro och hade den karismatiske Peter Antoine som tränare. Nu när han återvänder till Mora så är det som klubbchef i IFK Mora Skidklubb, en ny tjänst som föreningen jobbat med att tillsätta under hösten. Anders har under många år bott och jobbat i Uppsala och har verkat inom IT-branschen. I dag är han anställd i ett IT-företag men har också haft eget företag under tolv år.

Forsén har inga egna aktiva meriter som skidåkare men har åkt Vasaloppet fem gånger och även genomfört klassikern och ett antal maratonlopp.

– Jag gillar att ta ut mig, säger Anders.

Han kommer att börja sin anställning i Mora i början av februari. Han är utbildad inom marknadsföring och ekonomi och det är områden som också kommer vara prioriterade i hans uppdrag.

Anledningen till att du valde att söka jobbet?

– En kombination av hemlängtan och ett spännande jobb, säger Forsén.

Innan Forsén gör någon programförklaring vill han sätta sig in mer i klubben, träffa och prata med ledare och aktiva. Cirka 1 100 medlemmar med allt från små barn i barnens skidkola till OS-åkare som Emil Jönsson och skidmotionärer får han på sitt bord.

– Jag ska jobba för ett bra lagbygge. Vi ska göra saker tillsammans, avslutar Forsén.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 december 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213