Hans tog hem högvinsten

20 december 2010
Hans Wickström
Hans Wickström

Det gjorde han genom att flitigt fylla i Hälsodagboken och dessutom ha tur i dragningen. Tre lediga dagar blev belöningen.

Hälsodagbok = aktivitetskort

Det gjorde han genom att flitigt fylla i Hälsodagboken och dessutom ha tur i dragningen. Tre lediga dagar blev belöningen.

Vid höstterminens stora dragning fanns mer än 1 000 ifyllda aktivitetskort att välja mellan och för första gången var det en man som triumferade. En smärre högoddsare, med tanke på att 82 % av kommunens anställda är kvinnor och att det också speglar fördelningen bland de inlämnade korten.

Kommunens friskvårdssatsning rullar alltså vidare och gör det för åttonde året i rad. De sex senaste har lediga dagar lottats ut vid varje terminsavslutning och den traditionen fortsätter. Alla tänkbara motionsformer godtas, från vanliga promenader till mer avancerade övningar.

Det gjorde han genom att flitigt fylla i Hälsodagboken och dessutom ha tur i dragningen. Tre lediga dagar blev belöningen.

Viss kontinuitet krävs

För att få delta i utlottningen av ledig tid ska man ha skickat in minst tre aktivitetskort per termin och varje kort ska dessutom innehålla minst 15 motionstillfällen under fem veckor.

- Det är viktigt att vi håller oss friska och utlottningarna är en extra morot för att stimulera till motion i olika former, säger kommunens hälsostrateg Marianne Karlsson-Eriksson.

Inför varje termin ger hon ut en fullmatad broschyr med förslag på aktiviteter, höstens upplaga omfattar ett 20-tal som presenteras på 32 sidor. Men den som inte vill delta i någon av de gruppövningarna kan sköta friskvården på egen hand. Vardagsmotionen omhuldas särskilt och många deltagare väljer att promenera eller cykla till jobbet, för att på det sättet få både motion och underlag för att fylla i sin hälsodagbok.

Vinnare Mora i Rörelse Visa större bild
Sammanlagt sex lediga dagar vann Åsa Axelsson, Hans Wickström och Anne Lundberg-Svensson.

Skidåkning förenar de tre

En som cyklar ovanligt mycket är Hans Wickström som jobbar på S:t Mikaelsskolan och bor på Sollerön. Vilket ger honom den osökta möjligheten att under barmarkssäsongen cykla de 17 kilometerna tur och retur och det gör han också, varje dag oavsett väder.

- Det tar 35 minuter enkel väg, säger han, och avslöjar därmed att han håller tempot väl uppe. Vecka 33 var jag igång extremt mycket, då blev det totalt 850 minuter fördelat på fem cykeldagar och två dagar med ovanligt långa promenader i fjällen. Jag är egentligen gammal löpare, men ett dåligt knä gör att jag går, cyklar och åker skidor.  Och de tre dagarna ska jag spendera i fjällen på skidor.

Åsa Axelsson som vann två lediga dagar jobbar inom socialtjänsten, men eftersom hon bor i Rättvik har hon valt bort att cykla till och från jobbet.

- Jag promenerar mest, stavgång eller vanligt, sedan kör jag spinning, simning och skidor. Mina vinstdagar kommer väl till pass eftersom jag snart ska åka till Tanzania på safari och även stanna några dagar på Zanzibar.

Cyklar gör däremot Anne Lundberg-Svensson som fick nöja sig med en ledig dag. Den ska hon utnyttja genom att ägna en heldag åt skidåkning, iförd ryggsäck med nödvändig skaffning. Skidor är nämligen en annan favoritsysselsättning liksom att jympa med Friskis & Svettis.

 

Sven-Erik Nilsson

 

  

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 20 december 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213