Hög höjd för IFK Mora SK

22 oktober 2009
IFK Mora i Ramsau Visa större bild
På glaciären i Ramsau. Fr.v. Joakim Engström, Erik Eriksson, Lars Suther, Martin Johansson, Calle Halfvarsson och Markus Leijon.

Landslaget backade för en resa till hög höjd men inte IFK Mora SK. Under torsdagen den 22 oktober avslutar åtta Moraåkare ett tio dagar långt läger i Ramsau.

Vädret har varit växlande men de sista dagarna har det varit strålande solsken och perfekta förhållanden på glaciären.

- Det har varit ett riktigt lyckat läger, säger förstaårssenioren Calle Halfvarsson som satsar hårt inför den stundande säsongen. 

På plats i Ramsau är förutom Calle följande Moraåkare. Joakim Engström, Erik Eriksson, Martin Johansson, Markus Leijon,  Lars Suther. På plats samtidigt är också Rikard Andreasson och Susanne Nyström med militärlandslaget.

När landslaget backade på sitt läger på hög höjd tvekade inte Moragänget på att styra kosan söderut.

- Det har fungerat mycket bra. Det har ju inte blivit så många pass på glaciären som planerat på grund av vädret. Men det har ändå blivit många skidmil eftersom snön kom nere i byn också, berättar Vasaloppsfyran från i vintras, Erik Eriksson.

Gänget har kört hård träning på både skidor, rullskidor och med skidgång. Det ser bra ut inför säsongen som närmar sig med stormsteg.

Det har varit många landslag på plats samtidigt med Moragänget. Bland annat italienare, tyskar och ett stort gäng med 80 ryssar.

 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 oktober 2009.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213