Isabelle cyklade och vann - en cykel

22 november 2011
Vinnare 2011
Isabelle Strand tillsammans med den nya cykeln som skänkts av Valles Skog & Trädgård, här representerat av Ola Ernlund.

Hon blev alltså den lyckliga vinnaren i årets upplaga av Hela Mora Cyklar. Kampanjen som ska få kommunmedborgarna att trampa ännu mer.

Det var åttonde året som cykelutmaningen ägde rum och som vanligt gällde det att cykla ett visst antal gånger under en given period, i år den 29 augusti till och med den 2 oktober. Turernas längd är valfri, många deltagare cyklar "bara" till och från jobbet, vilket i och för sig är en avsevärd prestation om man exempelvis bor på Sollerön. Andra kanske väljer att motionscykla enbart för cyklandets egen skull, men oavsett vad man väljer så räknas det lika.

Bättre hälsa och bättre miljö är de stora vinsterna, men för att stimulera ytterligare lottas dessutom ett 50-tal priser ut efter kampanjen. Efter de fem veckorna hade 246 startkort lämnats in, fördelade på 61 % kvinnor och 39 % män. Tillsammans hade de cyklat 6 600 mil och tack vare det minskat koldioxidutsläppen med 14 ton, jämfört med om samma sträcka körts med bil.

Alla priser lottas ut bland dem som lämnat in ifyllda startkort och mest tur av alla den här gången hade Isabelle Strand som alltså vann cykeln. Andra pris gick till Anette Jakobsson som fick en kryssning och Annelie Olsson som kom trea kunde glädja sig åt knivar från en välkänd lokal tillverkare. De övriga 52 priserna var av högst skiftande slag; jackor, biljetter, presentkort, böcker, lunchkuponger, ryggsäckar och massor av andra saker som kan förgylla tillvaron. 

Klicka här för att se hela resultatlistan

 

Sven-Erik Nilsson

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 november 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213