Klart för Musik vid Siljan 2010

7 januari 2010
Musik vid Siljan Visa större bild
Konsert i Dalhalla.

Musik vid Siljan firade ett lyckat 40-årsjubileum i somras, och nu är det äntligen klart att festivalen kommer att fortsätta 2010.

Det har under hösten sett mörkt ut med uppenbar risk för nedläggning då de ekonomiska resurserna minskat radikalt. Men nu har styrelsen alltså träffat en överenskommelse med den senaste VD:n och konstnärlige ledaren Micke Börstell om att skapa och genomföra en Musik vid Siljan-festival även 2010, och som vanligt är det första veckan i juli som gäller.

Sommarens festivaldagar är därmed satta mellan lördagen den 3 juli till och med lördagen den 10 juli.

Mindre - men med bibehållna kvalitetskrav

- Det är ingen lätt uppgift som väntar, säger Micke Börstell, som nu gör sig beredd att skapa sin sjätte Musik vid Siljan-upplaga.

- Förutsättningarna är tuffare än någonsin, men jag känner samtidigt väldigt mycket för Siljansbygden liksom för festivalens betydelse och möjlighet till överlevnad. Programomfattningen blir nog inte riktigt lika stor som tidigare, men med bibehållna valitetskrav och med goda samarbeten – nya och gamla – i bygden så hoppas jag kunna producera en festival som håller måttet under Musik vid Siljan-namnet.

Styrelseordförande Anders H Pers, tillika ordförande i Musik vid Siljans Vänförening:
- Vi är glada att Micke Börstell skapar ännu en festival, och därmed också en möjlighet till en framtid för Musik vid Siljan.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 januari 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... elektriciteten kom till Östnor 1916?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213