Kraftprov för skridskoåkare

26 januari 2011

Skridsko

För andra året i rad anordnar Orsa-Mora Skating det som kallas SM Marathon på skridskor. Hela 50 km långt och därmed klart längre än den klassiska sträckan.

Platsen är Saxviken i centrala Mora och där finns en 2.5 kilometer långa bana som alltså ska köras 20 varv. För långfärdsskridskoåkare är 50 kilometer en ganska lagom dagsetapp när Siljan ligger blank, men nu handlar det om tävling och då blir också tempot ett annat.

- Vi har option från Skridskoförbundet att köra SM i tre år, berättar Björn Hagelby som ingår i arrangörsstaben. Banan är i gott skick och kommer att göras ännu bättre genom sopning och hyvling innan lördagen den 29 januari.

Någon stor deltagarskara räknar man inte med, förhoppningen ligger på ett drygt 20-tal fördelat mellan damer och herrar. En som satsar hårt på loppet är Solleröcyklisten Peter Resar som ser skridskoåkningen som bra träning inför sommarens cykeltävlingar.

För att delta i SM måste man vara medlem i en förening som är ansluten till Skridskoförbundet men den lilla detaljen kan man ordna vid anmälningstillfället. Antingen man anmäler sig via Orsa-Mora Skatings webbplats eller nere på Saxviken innan start kl. 11.00.

Den som inte vill tävla på lördagen kan i stället komma till Saxviken kl. 13.00 då Zornskrinnet startar. En tipspromenad på skridskor eller till fots runt banan om man så vill. Ett barnrace på 100 meter körs också och där får alla deltagare medaljer. Flera priser delas också ut. 

 

Sven-Erik Nilsson

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 26 januari 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Sveriges äldsta timmerbyggnad finns i Mora? Stockarna på gavlarna har daterats till vårvintern 1237.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213