Kulturutmärkelser vid kommunfullmäktige

19 december 2017

Vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen den 18 december delades kulturstipendium och kulturpris för 2017 ut. Under mötet överlämnades också fastigheten Målkullan som en gåva till Vasaloppet.

Kulturstipendium

Mora kommuns kulturstipendier för 2017 gavs till Nygårds Karin Bengtsson och Linnea Swärd. Stipendiet är på 10 000 kr vardera och kan tilldelas personer som visat god kvalitet i sitt litterära, musikaliska eller i annat konstnärligt skapande.
Nygård Karin Bengtsson är fotograf som visat stor konstnärlig kvalitet och tidlöshet i sin fotokonst. Hon kommer från Mora och är välrepresenterad på gallerier och konsthallar. Linnea Swärd är bildkonstnär med akvarell som främsta medium. Hon är uppväxt i Mora och har familjen kvar på orten.
 
 
Utdelning av kulturstipendium 2017 med Linnea Swärd, Nygård Karin Bengtsson och Hans-Göran Åhgren Visa större bild
Från vänster: Linnea Swärd, kulturnämndens ordförande Hans-Göran Åhgren och Nygård Karin Bengtsson. Foto: Anders Rosén.
 

Kulturpris

Vid fullmäktigemötet delades också 2017 års kulturpris ut. Det delas mellan Gösta Frost och Lennart Thorslund för deras betydande ideella arbete för kulturen i Mora. Pristagarna delar 15 000 kronor. Gösta Frost får kulturpriset för bland annat sitt engagemang i Siljansfors skogsmuseum och kring timmerflottningens ångbåtar. Lennart Thorslund får priset för bland annat sitt engagemang i bevarandet av dalskan och kända kulturmiljöer i Mora samt för forskningen kring Bälter Swen Ersson. 
 
Kulturprismottagare Lennart Thorslund och Gösta Frost med Hans-Göran Åhgren. Visa större bild
Från vänster: Lennart Thorslund, kulturnämndens ordförande Hans-Göran Åhgren och Gösta Frost. Foto: Anders Rosén.
 
Kulturnämndens ordförande Hans-Göran Åhgren delade ut kulturpris och kulturstipendierna.
 

Målkullan överlämnas

Vid kommunfullmäktiges möte överlämnades också fastigheten Målkullan till Vasaloppet, för att hedra 100-årsminnet av Mora-Nisse Karlsson födelse. Fastigheten ligger intill vasaloppsmålet och gåvan överlämnades av fullmäktiges ordförande Peter Helander till Johan Eriksson på Vasaloppet i form av en symbolisk nyckel i en tavla.
 
 
Målkullan skänks av kommunen till Vasaloppet. Kommunfullmäktigeordförande Peter Helander tillsammans med Vasaloppets Johan Eriksson. Visa större bild
Kommunfullmäktiges ordförande Peter Helander skänker symboliskt Målkullan till Vasaloppets Johan Eriksson. Foto: Anders Rosén.
Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 19 december 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213