Lisen Stibeck DAUGHTERS

3 februari 2015
Lisen affbild liten Visa större bild
Utställningen pågår 6/2 - 9/3 på Mora kulturhus. Öppet må-fre 9-18, lö 11-15.

Lisen Stibeck är en svensk fotograf, uppvuxen i Mora, som gav sig ut på en upptäcktsfärd runt i världen där hon med kameran som verktyg utforskar livet för flickor och unga kvinnor.
Hon har träffat flickor ur många samhällsskikt i åldern 16-25: studenter, artister, modeller, prostituerade, magdansöser, och flickor som blev unga tonårsmammor.
Kanske är detta den mest turbulenta tiden i livet – gränslandet mellan barn och vuxen. Svårigheten att finna sin identitet.
Många av kvinnorna har fysiska och psykiska skador. De har misshandlats, blivit våldtagna och många lever under ständigt förtryck. Du ser inte alltid på utsidan smärtan som gnager på insidan. 
En del av flickorna har haft en trygg uppväxt och omgivits av vuxna som varit kärleksfulla och stöttande. Flickor som hittat sin väg. Lisen har tagit del av deras livshistorier, och de flesta har hon mött vid flera tillfällen och förtroenden har varit möjliga att skapa.

Utställningen och Boken ¨DAUGHTERS¨ utgiven av Max Ström är en ömsint skildring med bilder från fyra kontinenter.

Inte alla kvinnor är mödrar – men alla är döttrar.

Se Världens döttrar, intervju med Lisen Stibeck i SVT. 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 februari 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213