Martin Johansson uttagen i skidlandslaget

13 januari 2010
Martin Johansson Visa större bild

Från allvarlig skada i benet vid orienterings-VM i augusti till världscupstart på skidor i januari. Tävlingen går i Otepää, Estland, och är också den sista kvalificeringstävlingen inför OS i Vancouver.

- Det kom väl som en liten överraskning. Speciellt när loppet går i klassisk stil, säger en glad Martin Johansson.

Martin har gjort sig känd som en duktig åkare i fristil men den här vintern har han gjort stora framsteg även i klassisk stil.

- Men när jag fick beskedet att jag blivit uttagen var jag tvungen att fråga vilken stil tävling gick i. Jag hade lite svårt att tänka mig att jag skulle få göra världscuppremiär på klassiska skidor, menar han.

Skadan i benet vid orienterings-VM gjorde att när Martin kom igång med träningen så blev det mer fokus på överkroppen och det kanske kan vara en del i förklaringen till utvecklingen i skidspåret. Det har också lossnat tekniskt i den klassiska stilen.

- Jag får ut mer kraft i spåret nu, säger Martin.

På onsdagen tar Martin bilen upp till Östersund och sedan bär det av med landslagets flyg till Otepää på torsdag morgon. Att representera landslaget i både en sommar och en vintersport hör inte till vanligheterna idag. Men så är han inte  en vanlig idrottare heller.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 januari 2010.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213