Miljöanpassade Vasaloppsbussar minskar trängseln

7 februari 2014

Vinterbuss

Vasaloppet erbjuder alla deltagare att köpa bussbiljett till sitt lopp i vinterveckan, det säkraste sättet att komma i tid till start och bäst för miljön. Vasaloppsbussarna kommer för första gången att köras på en grönare diesel, delvis tillverkad av förnybar råvara och som minskar koldioxidutsläppen markant.

Vasaloppets officiella busstransporter består av cirka 90 bussar som körs under Vasaloppets vintervecka. Bussarna kör åkarna till start och från mål under de olika loppen. Under Vasaloppet 2013 gjorde 23 000 personer en insats för miljön genom att åka med bussarna istället för att ta bilen.

– Logistiken är en av våra största utmaningar under veckan och vi kommer fortsätta att leta lösningar som gör att fler låter bilen stå. Med våra bussar kommer du utvilad och i tid till loppet, du slipper leta parkering och gör en bra insats för miljön. Nu blir det troligen ännu fler resenärer i år och därför vill vi uppmana alla att boka sin biljett i förväg, så vi kan ha tillräckligt med bussar på plats, säger Vasaloppets sportchef Johan Eriksson.

Biljetter till Vasaloppsbussarna bokas på Vasaloppets hemsida. Under 2012 och 2013 erbjöds gratis infartsparkering vid två av huvudvägarna till Mora och transferbussar till centrum och Vasaloppsmålet. I år premierar sponsorn de som åker med bussen på Vasaloppssöndagen 2 mars genom att sänka biljettpriset med 100 kr per person.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 februari 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213