Mora kommun föreslås bli medfinansiär till Dalapop

15 januari 2018

Mora kommun kommer bli medfinansiär till musikprojektet Dalapop i Dalarna, enligt ett förslag till kommunstyrelsen. Dalapop ska fungera som en länk mellan fria musiker och den kommersiella musikbranschen.

Mora kommun kommer att stödja projektet med cirka 100 000 kronor per år. Bidraget till Dalapop är beräknat enligt en fördelningsmodell där kommunerna i Dalarna ger stöd utifrån sin folkmängd.

Dalapop är ett femårigt projekt som ska underlätta för de musiker som vill gå vidare och ta sig in i den kommersiella musikbranschen.  Ambitionen är att etablera en modell som stödjer aktörer inom musiklivet i Dalarna att utvecklas till professionella yrkesutövare genom eget företag, anställning eller yrkesutbildning.

Projektet kommer att erbjuda kurser, läger och talangutveckling för att unga musiker ska kunna leva på sin musik.

– De kreativa näringarna är viktiga. De stärker bilden av Dalarna och ger möjlighet till tillväxt, säger utvecklingschef Caroline Smitmanis-Smids på Mora kommun.

– I förlängningen ger vi förutsättningar för fler musiker i Mora att kunna utveckla och leva på sin musik i framtiden, säger Caroline.

Det är Region Dalarna och Landstinget Dalarna som är huvudmän för Dalapop. Den 16 januari ska kommunstyrelsen i Mora fatta beslut i frågan.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 15 januari 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... Mora IK fyllde 75 år 2010?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213