Musikskolans elever ger konserter under skid-VM i Falun

17 februari 2015

Folkmusik

Just nu övas det för fullt i Rosa husets musiksal i Mora. Eleverna ska nämligen delta vid flera konserter som anordnas i samband med skid-VM i Falun.

Den 24 februari ska musikskolans elever delta i en stor konsert i Kristinehallen med unga musiker ifrån hela länet. Det är Dalarnas Ungdomsspelmansslag som framför gamla och nya låtar från alla möjliga och omöjliga ställen.

- DUS är ett länssamarbete där över 100 barn och ungdomar från hela Dalarna spelar tillsammans, säger Tord Bengtsson, rektor för musikskolan.

Andra delen av konserten hålls utav Ovansiljans Musik- och Kulturskolor, som består av musikelever ifrån Mora, Orsa och Älvdalen. Det är elevorkestern med cirka 20 musicerande barn inklusive lärare som står för musiken. Därtill kommer barnkören på 40 elever och 30 barndansare. Där kommer det att bjudas på egna skolbandslåtar, storband och trollska kördansnummer.

Kulturskolan Miranda medverkar också i mindre sammanhang under skid-VM. Den 20 februari skall Dalarnas gitarrensemble framträda, då med 20 elever från Mora.

- Torsdagen den 26 februari är den sista VM-konserten för vår del. Det är Dalarnas Ungdomsblåsorkester som framträder där vi bidrar med 3 elever, avslutar Tord.

 

Läs mer om konserterna här >>

 

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 februari 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213