Nu byggs Vasaloppsmässan vid målet i Mora

28 januari 2014
Vasaloppstältet Visa större bild

I vinter får den populära Vasaloppsmässan i Mora en ny placering, nämligen i direkt anslutning till målområdet. Vasaloppsmässan är en given mötesplats för både deltagare och publik under Vasaloppets vintervecka. Under de elva dagarna beräknas 250 000 besökare komma till mässan!

Vasaloppsmässan i Mora är en galleria för shopping, nöjen och upplevelser. I mässan samlas nummerlappsutdelning, utställare, Stadiums sportbutik, vallaservice och restaurang under ett och samma tak. I mässan finns aktiviteter och utställare som passar både barn och vuxna.

På "rätt " sida av E45

Vasaloppsmässan har från och med i år en ny placering, som är i direkt anslutning till målet i Mora. Det nya mässområdet har precis börjat byggas upp och här kommer allt samlas inom ett enda område – en mötesplats för både deltagare och besökare. Här finns även utemässan och dess aktivitetsområde, skidinlämning, ”diplom & ramar”, och Vasaloppets bussar. På utemässan bygger Volkswagen upp en bilhall och här finns även ett dalatorg med lokala produkter.

Ett 60-tal utställare kommer att finnas och den totala ytan är större än tidigare, 4 125 kvadratmeter (ifjol 3 750 kvadratmeter). Med dubbla luftfyllda takdukar blir tältet mer energisnålt än tidigare och bättre för miljön!

– Tillsammans med Vasaloppet har vi satt fokus på miljöarbetet, och vi är mycket nöjda med att vi har utvecklat en lösning som vi tror kommer ge en reduktion av energibehovet på cirka 25 %, kommenterar Lars Dalgaard, vd för O.B. Wiik.

Restaurang, underhållning och ”Inför ditt lopp”

I Vasaloppsmässans restaurang serveras sportbuffé varje dag mellan 11.00 och 16.00. Från 16.00 till 21.00 gäller en à la carte-meny. Nattklubb och dj blir det vid tre tillfällen och då även uppträdanden av Stiko Per Larsson, Apopocalyps, respektive Partypolarna.

En återkommande programpunkt i Vasaloppsmässan är ”Inför ditt lopp” som Sveriges Televisions Jovan Radomir leder. Med gäster, väder med Pia Hultgren och vallatips – varje dag klockan 17.00 (dagen innan ett lopp).

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 28 januari 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213