Nygårds Karin Bengtsson och Linnea Swärd är årets kulturstipendiater

13 oktober 2017

Mora kommuns kulturstipendier 2017 tilldelas Nygårds Karin Bengtsson och Linnea Swärd. Stipendiet är på 10 000 kr vardera och kan tilldelas personer som visat god kvalitet i sitt litterära, musikaliska eller i annat konstnärligt skapande. Det beslutade kulturnämnden under fredagens sammanträde.

Nygård Karin Bengtsson visar på stor konstnärlig kvalitet och tidlöshet i sin fotokonst. Hon kommer från Mora och är konstnär med foto som medium, har en gedigen utbildning och är välrepresenterad på gallerier och konsthallar.

I sin fotokonst refererar Nygårds Karin Bengtsson till konst i förra sekelskriftet som hon fortfarande tycker har något att säga till samtiden. Människans relation till tid och rum är kärnan.

kulturstipendiater 2017 nygårds karing bengtsson och linnea swärd
Nygårds Karin Bengtsson (t.v) och Linnea Swärd (t.h) är Mora kommuns kulturstipendiater 2017

Linnea Swärd är bildkonstnär med akvarell som främsta medium. Hon är uppväxt i Mora och har familjen kvar på orten. Linnea Swärd använder akvarell på ett otraditionellt sätt, ofta sotigt med detaljer som skaver blandat med element från naturen och djurlivet.

Via bland annat Instagram delar Linnea Svärd generöst med sig av sitt skapande och inspirerar andra. Bildspråket väcker intresse och nyfikenhet på den fortsatta konstnärliga utvecklingen.

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 oktober 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213