Nytt fiskekort för Siljan och Orsasjön

1 juli 2009
Siljansöring Visa större bild
Stefan Green med äkta Siljansöring.

- Som ordförande i Siljansbygdens Fiskevårdsförbund är jag glad att vi nu kan erbjuda våra fiskegäster ett kort som gäller i hela Siljan och i Orsasjön. Och att det dessutom är enkelt att köpa. För turistbyråerna är det också en lättnad, de behöver inte längre ha kontakt med ordförandena i föreningarna för att ta reda på vad som gäller på olika ställen i de två sjöarna.

Det var den 19 maj, vid Siljans fiskevårdsförbunds möte, som det historiska beslutet togs. Förslaget hade utarbetats av en arbetsgrupp bestående av John Green (ordförande Siljansbygdens fiskevårdsförbund), Björn Olsson (Siljan Turism) och Mikael Carlstein (Fiskeresursgruppen) och det vann alltså medlemmarnas gillande.

Kortet började säljas av Siljan Turism v 24 och kan köpas på internet eller på turistbyråerna i Mora, Orsa, Leksand och Rättvik. Som framgår av namnet gäller det nya turistfiskekortet endast för besökare. Inte ortsbor eller fiskerättsägare.

 

Köp turistfiskekortet här

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 januari 2012.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213