Rekorddeltagande i Blodomloppet

21 maj 2013
Hela gruppen Visa större bild
Åtta välfyllda busslaster med kommunanställda, redo för Blodomloppet.

Motionsloppet i Borlänge lockade i år 8 808 deltagare vilket var nytt rekord. Från Mora avgick åtta bussar med sammanlagt 400 deltagare från kommunorganisationen. Också det ett rekord.

- I fjol var vi 250 som deltog från kommunen, alltså 50 lag, men i år blev vi 80, berättar hälsostrategen Marianne Karlsson-Eriksson. Med det är vi garanterat topp tre vad gäller antalet deltagare.

Servicepinglorna Visa större bild
Llag "Socpinglorna" bestod av Maria Olsson, Ros-Marie Gölén, Eva Göransson, Anna-Lena Karlsson och Ewa Gustafsson.

Blodomloppet arrangeras numera på 14 platser i Sverige, i samarbete mellan blodcentralerna och ett par lokala idrottsföreningar. I Borlänge var det Kvarnsvedens GoIF Friidrott och Stora Tuna OK som tillsammans med Blodcentralerna i Dalarna stod för arrangemanget. Som naturligtvis har som en viktig uppgift att locka fler blodgivare, i Borlänge brukar man få 150-200 nya i anslutning till loppet.

Allt fler deltagare anmäler sig varje år och med dagens banor som utgångspunkt kan man nog anse att taket är nått. Bitvis blir det väl trångt, inte minst vid målgången när de stora skarorna väller in. I promenadklassen, 5 km, startade 2 300 personer, i löpning 5 km stod 3 600 på startlinjen och det längsta loppet, 10 km, hade lockat ca 2 900 startande. Sammanlagt alltså ca 8 800, en klar ökning från fjolårets ca 7 000.

Lennart Visa större bild
Lennart Åkerström tampas med en ung
dam på upploppet. Verkar nästan som
en trängning...

Moras deltagare var för året klädda i en turkosblå t-shirt och kunde därför ganska lätt urskiljas bland alla andra löpare. Låt vara att ytterligare något enstaka lag hade valt samma färg, men dock en klart sämre tröjkvalitet och utan svarta effektstickningar. I de två löpklasserna sker tidtagning och där återfinns en del duktiga löpare tillsammans med den stora bredden som tar sig fram i ett betydligt lugnare tempo. För det viktigaste den här kvällen är ändå att få sätta sig ner i gräset tillsammans med sina lagkamrater och äta av den sponsrade maten från vår största livsmedelskedja.

I år visade sig dessutom vädret från sin allra vackraste sida. Solen stekte och gjorde arrangemanget till ett av de svettigare i dess åttaåriga historia i Borlänge. De allra första Blodomloppen gick redan 1993 i Stockholm och Göteborg, därefter har allt fler orter tillkommit genom åren. 

 

Sven-Erik Nilsson

Efterfesten Visa större bild
Lite mat smakar gott i solskenet efter avslutat dagsverke.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 maj 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora lasarett byggdes 1910-12?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213