Stor tältsatsning under Vasaloppets sommarvecka

7 augusti 2013

Bygger mötesplats med restaurang, underhållning och after bike

En modern cykel med växlar har med stor sannolikhet ett växelsystem från den dominernade tillverkaren Shimano. Och Shimano storsatsar verkligen på sin närvaro under Vasaloppets Sommarvecka i august. Det gör man bland annat genom att upprätta en tvåvånings tältkonstruktion intill målområdet i Mora. På Shimano Restaurang & Café kommer deltagare och besökare att erbjudas mat, fika och kvällsunderhållning i härlig loungemiljö. Syftet med satsningen är en del i Vasaloppets arbete med att höja upplevelsen kring de välbesökta loppen.

– Vasaloppets Sommarvecka liknar allt mer det välkända vinterarrangemanget och är på många sätt så mycket mer än själva loppen. Det är ett litet äventyr som startar när man sätter sig i bilen där hemma och som slutar när man kommer tillbaka 2-3 dagar senare. Vi är glada över att ha hittat ett koncept som vi tror kan bidra till detta ytterligare och höja upplevelsen för alla deltagare och besökare, säger Rikard Ohlsson på Shimano Sverige.

CykelVasan 2009

Ett tält för alla

Shimano Restaurang och Café blir en 600 kvm stor tältkonstruktion fördelad på två plan, belägen precis intill målområdet i Mora. En plats för besökare att mötas och för deltagare att ta igen sig efter avslutade lopp. I samarbete med Mat vid Siljan skapas en restaurang på övre plan där det kommer att serveras fika, lunch- och middagsbuffé. På nedre plan öppnar Tvåhjulsmästarna en temporär cykelbutik och hit flyttar även Vasaloppets nummerlappsutlämning och tävlingsadministration. För de yngre besökarna kommer det bland annat arrangeras ansiktsmålning och andra barnaktiviteter. Shimano Restaurang och Café finns på plats under CykelVasan, 15-17 augusti samt vid VasaStafetten 24 augusti.

Under CykelVasan kommer hela Mora att sjuda av aktiviteter och det kan du läsa mer om i programmet nedan: 

Se Cykelfestens program här

Satning på målet i Mora

Sedan starten av Vasaloppets Sommarvecka 2009 har utvecklingen av området i Sälen/Lindvallen hunnit långt och fokus inför 2013 har därför varit att höja upplevelsen kring målområdet i Mora.

– Vi jobbar allt mer helt integrerat med våra sponsorer och det är tillsammans med dem som vi kan växa och bli bättre. I våra deltagarundersökningar har vi sett att efterfrågan är stor vad gäller utbud och aktiviteter. Shimanos satsning är en av många nyheter för i år och en viktig pusselbit i utvecklingen av Vasaloppet på sommaren, säger Jon Svensson, Marknadschef på Vasaloppet

Vasaloppets Sommarvecka har vuxit sig allt större och i år beräknas över 20 000 av Vasaloppets totalt 85 000 deltagare att springa eller cykla förbi de klassiska kontrollerna. Arrangemangen i augusti består av CykelVasan 90, CykelVasan 45 och CykelVasan 30, UngdomsCykelVasan samt VasaStafetten där tiomannalag springer från Sälen till Mora. När anmälan öppnade i höstas blev det största loppet, CykelVasan 90, fulltecknat på 27 minuter men i de övriga loppen finns fortfarande platser kvar. De senaste åren har cykling blivit allt mer populärt och motionscyklingen spås få sitt stora genombrott under 2013. De stora svenska cykelloppen CykelVasan, Vätternrundan och Hisingen runt slog alla anmälningsrekord under 2012.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 augusti 2013.

Sök på webbplatsen

Kommande arrangemang i VasaloppsArenan

Fredag 16 aug: CykelVasan 30, 30 km. Startplats Oxberg.

Fredag 16 aug: UngdomsCykelVasan, 30 km. Startplats Oxberg.

Fredag 16 aug: CykelVasan 45, 45 km. Startplats Oxberg.

Lördag 17 aug: CykelVasan 90, 95 km. Startplats Sälen (FULLT 120919)

Lördag 24 aug: VasaStafetten, 4,5–15,1 km löparstafett för tiomannalag. Startplats Sälen.

 

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213