Siljan Turism 25 år

17 januari 2013

Siljan Turism bildades 1987 efter ett initiativ av Leksands dåvarande kommunalråd Björn Doverskog. Syftet var att öka samarbetet och utvecklingen av besöksnäringen i kommunerna Leksand, Rättvik, Mora och Orsa.

Siljan Turism logo

Företaget har under hösten firat genom att bjuda in sina intressenter inom besöksnäringen till träffar på turistbyrån i respektive kommun. Träffar som varit uppskattade av de som kommit och som gett både Siljan Turisms anställda och intressenterna från besöksnäringen nya uppslag inför framtiden. Företagets VD, Birgitta Pettersson, har under sina två år i rollen följt utvecklingen inom besöksnäringen och berättar om både utmaningar och möjligheter för Siljan Turism och området i stort att hävda sig i konkurrensen.

- Vi står inför en spännande framtid där vi än tydligare behöver anpassa oss efter våra gästers behov och efterfrågan. Utvecklingen går i en rasande fart och att allt fler använder internet och mobiltelefoner som primär informationskälla påverkar och kommer påverka vårt sätt att arbeta allt mer i framtiden.

Birgitta Pettersson
Birgitta Pettersson
 

Men det är inte bara via digital kommunikation som företaget verkar. Genom att Siljan Turism driver turistbyrå i var och en av de fyra kommunerna runt Siljan så har personalen daglig kontakt med både besöksnäringen och gästerna.

- Många gäster kontaktar oss via telefon och mail och vi kan tydligt se hur viktig den personliga servicen blir parallellt med den opersonliga men snabba informationsspridningen på internet.

- Besöksnäringen har alltid varit och kommer även i framtiden vara en av de allra viktigaste affärsområdena för kommunerna runt Siljan. Vi har starka varumärken som Dalhalla, Vasaloppet och Classic Car Week i vår bygd, men vi har framför allt en stark tradition och ett stort yrkeskunnande när det gäller att ta hand om våra gäster på bästa sätt när de kommer hit till oss. Vi får däremot inte slå oss för bröstet och se tillbaka på det som varit utan måste fortsätta blicka framåt och utveckla och förädla oss och våra produkter. Jag ser därför fram emot att vi i Siljan Turism kan vara en fortsatt starkt bidragande del till att besöksnäringen fortsätter blomstra, avslutar Birgitta Pettersson.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 januari 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213