Snart rullar kloten i Mora

16 april 2010
Bowlinghallen Visa större bild
Tomas Rosenquist, ordförande i MoraParken Bowling Club (t.v.) och Hans-Olof Bogren, VD MoraParken, ser fram emot att få öppna den nya bowlinghallen.

Torsdagen den 20 maj klockan 11.00 slås portarna upp för allmänheten till den nya bowlinghallen vid MoraParken. Premiärveckan fylls av erbjudanden för både unga och gamla.

Bokat i god tid

- Det är redan många som hör av sig till oss och vill boka bowling, trots att det är mer än en månad kvar tills vi öppnar, berättar Hans-Olof Bogren, VD för MoraParken. Ännu så länge får vi skriva in bokningarna med penna och papper, men om några dagar ska vi kunna göra det i datasystemet. En testversion för bokning via vår hemsida ligger redan ute och till veckan ska den vara helt färdig. För det ska naturligtvis gå att göra bokningarna på nätet.

Intresset verkar alltså vara stort för detta tillskott i Moras aktivitetsutbud. Den nya anläggningen gör att MoraParken blir ännu attraktivare som besöksmål, både vinter och sommar, dessutom till ett förhållandevis lågt pris.

- Vi ville ha ett komplement som är väderoberoende och dessutom gör att redan gjorda investeringar i boende och restaurang kan nyttjas, förklarar Hans-Olof Bogren. Visst är 14 miljoner mycket pengar, men tack vare att vi byggt här så blev det mycket billigare.

Bowlingklubb registrerad och klar

Den nybildade MoraParken Bowling Club är ännu i sin linda, men ordföranden Tomas Rosenquist ser fram emot att komma igång med träning och tävlingar.

- Drivande bakom klubbildningen har varit ett par eldsjälar från Våmhus, berättar han. De har bowlat i Orsa tidigare, men hallen där har inte utvecklats som man önskat och används mest för "festbowling". Vi vill i stället träna och tävla i en hall som stöttar oss och det får vi här med det samarbetsavtal som träffats med MoraParken. Måndagskvällar kommer vi att ha träning både för seniorer och juniorer, men för det behöver vi bara disponera två banor av tio.  

- För oss är det kul att få in en klubb som vill utnyttja hallen, inflikar Hans-Olof Bogren. Och det kommer att finnas plats både för aktiva spelare och de som bara vill bowla för sitt höga nöjes skull, kanske i goda vänners lag.

Husbyggare ersätts av banbyggare 

Den 24 april lämnar byggjobbarna över till det företag som ska installera utrustningen. Det arbetet börjar ett par dagar därpå och lär fortsätta i rask takt under den återstående tiden fram till invigningen.

När allmänheten får tillträde den 20 maj inleds en vecka där introduktionserbjudandena duggar tätt. Då ger hallchefen Morgan Särnblad alla intresserade, ungdomar, pensionärer och barnfamiljer, chansen att prova på med hjälp av instruktörer från den nybildade klubben. 

Besökarna kommer också att mötas av en ombyggd entré med en ny trappa som leder upp till Bowlinghallen och Värdshuset som är hopbyggda. De är heller inte avgränsade med någon skiljevägg och det gör att värdshusets gäster kan välja bord som ger fri sikt ner till hallen en halvtrappa ner.

- Färgsättningen kommer att bli i svart och vitt, avslöjar Hans-Olof Bogren. Väggarna dekoreras med svart/vita fototapeter och på väggen ovanför käglorna ska Vasaloppsspåret avbildas med kontroller och allt.

Med 150 000 gästnätter per år finns bara där ett ansenligt underlag för att få fart på bowlandet. Till det kommer alla andra besökare och så givetvis Moraborna som nu slipper att åka Orsa eller Rättvik för att slå sina strikar.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 april 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213