Snöutkörningen igång!

24 november 2015

Skidåkning

Utläggningen av den sparade snön startade i fredags på sträckan Mora centrum - Hemus Skidstadion och planeras vara klar v 48. 

Projektet är ett samarbete mellan Boggs Grus AB, Vasaloppet, Mora Kommun och IFK Mora Skidor. Även fler aktörer i den lokala näringen stöttar projektet med bidrag från Hotell Siljan, Mora Parken, Johns Sport, Mora Bilkompaniet, Aktiv Sport och Vasasvahn. Boggs Grus ansvarar och bekostar hela snötransporten till sträckan Zornmuseet–Mora skidstadion medan Vasaloppet och Mora kommun står för spårpreparering och snöproduktion.

Anders Lindgren på Boggs Grus berättar:
– Det här är ett initiativ för att visa att det går att ha tidig snö i Mora. Vi gör det här för Mora. Med Moras och Vasaloppets varumärken ska vi kunna locka hit skidåkare även tidigt på säsongen, något som genererar inkomster och sysselsättning till Mora. Vi vill ha mer liv i centrum och få hit folk helt enkelt.

Varför gör ni i Boggs Grus detta?
– Vi har ställt upp i det här. Vi måste våga lite och jag ser det här som något som kan fortsätta år för år och skapa sysselsättning även för oss. En win-win-situation för alla.

Hur långt har ni kommit med snöutläggningen?
– Under tisdagen blir det klart på sträckan Zornmuseet–Mora skidstadion, det är tre kilometer. Sedan fortsätter vi. Tekniska förvaltningen i Mora gör nu också konstsnö som ska läggas ut till ungdomstävlingen Morapinglan (som genomförs 2–3/1 2016), en ytterligare sträcka på 2,2 km. Målsättningen om det här projektet slår väl ut i år är att vi väldigt tidigt på säsongen ska ha konstsnö ända upp till Eldris där vi har elljusspår hela vägen i 9 kilometer.

Spårinformation hittar du här:

track4outdoors.com

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 november 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213