Tangointresserade sökes

13 oktober 2010
Tango i Mora

Föreningen Tango i Mora dansar vidare, men skulle gärna vilja ha fler medlemmar. Både herrar och damer är välkomna.

Tango från grunden

Sugen på att lära dig äkta argentinsk tango? Att kunna sväva ut över dansgolvet på en loggia med det väldiga Pampas i bakgrunden och se Södra korset lysa från en stjärnklar himmel. Se gärna det som ett framtidsprojekt och börja istället med att lära dig denna klassiska dans.

Det kan du göra varje tisdag kväll i Norets Folkets Hus där Tango i Mora nu huserat i ett par år. Men den allra första danslektionen gavs på trettondagen 2007 i Folkhögskolans gymnastiksal där man höll till under det första året.

Med sedan starten är Mats Goop, som fängslats av dansen och sett till att utbilda sig för att kunna leda andra in i de många turer som utmärker den argentinska tangon.

- Vi har nog kört i stort sett varenda tisdag sedan starten, berättar han. Sommartid byter vi lokal, då flyttar vi till Glassbaren på Kajen och kör "Glasstango". Tiden är 19.00-21.00, året runt.

Del i ett nätverk

När mora.se tittade in en kväll hade tidigare dansörer och dansöser haft i uppdrag att ta med sig ytterligare en person som skulle vilja pröva på att dansa tango. Resultatet var väl så där.

Det bjöds upp till dans och snart var övningen i full gång. På ett bord vid sidan av dansgolvet tronade en kaffetermos i sällskap med en välfylld påse bullar, att fika tillsammans är ett lika obligatoriskt som välkommet avbrott i övningarna.

I Dalarna finns nätverket "Mastango" där medlemmarna kommer från Ludvika, Falun, Mora och Gävle (som i just detta fall får tillhöra masriket).

- Vi arrangerar dans i Falun en gång varje månad, säger Mats Goop. Dessutom är vi medarrangörer i dansfestival, Tango Retiro, som ägerrum varje sommar i Rättvik.

Tangon lever alltså, men Mats och hans danskamrater vill gärna se fler intresserade på danskvällarna i Noret.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 oktober 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213