Vasaloppet uppgraderar sin kommunikation

18 januari 2010
Kontrollen i Risberg Visa större bild
Vasaloppskontrollen i Risberg.

Vasaloppet växer så det knakar och är numera en året-runt-arrangör. Därför tar man hjälp av två nya samarbetspartners på kommunikationsområdet; Springtime och Welcom.

– Utvecklingen ställer nya krav på vår kommunikation, säger Vasaloppets vd Jonas Bauer. Vi måste möta våra ”kunder” snabbt, brett och på de nya sociala plattformarna som växer fram.

Det klassiska skidloppet mellan Sälen och Mora är sedan någon månad fulltecknat. Men det finns gott om platser kvar i de andra åtta loppen i Vasaloppets Vintervecka, trots att drömgränsen 50.000 anmälda är på väg att passeras. Sveriges största mountainbikelopp – CykelVasan – blir sommarens stora attraktion.

Arrangemang både vinter och sommar

– Intresset för hälsa och friskvård bara växer och på vår arena – nio mil lång och  10 meter bred – har vi evenemang som passar de flesta, både på snö och barmark, säger Vasaloppets vd Jonas Bauer. Det måste kommuniceras på rätt sätt. Vasaloppets själ och grundvärden ska naturligtvis finnas kvar, men våra mediala verktyg uppdateras.

Tidningen Vasalöparen kommer från och med nästa nummer att ges ut i samarbete med Springtime Electronic Publishing AB.

– Vasalöparen passar perfekt hos oss. Vi kommer att ge tidningen ny design och smak och samarbetet känns riktigt spännande, säger nya redaktören Andreas Danielsson.

Nya tider - nya medier

Dessutom har PR- och reklambyrån Welcom anlitats som kommunikationspartner.

– Welcoms heltäckande kompetens på området är perfekt för oss, säger Vasaloppets informationschef Per Strid. Vi kan få hjälp med allt från traditionell reklam och PR till den nya tidens nätbaserade möjligheter. Det finns många vägar att nå ut med hela vårt utbud och det ska vi utnyttja.

Welcoms vd Joakim Brinkenberg ser fram emot samarbetet:

– För oss är det ett otroligt inspirerande uppdrag. Det handlar trots allt om att förvalta och förädla ett av Sveriges i särklass mest kända, klassiska och älskade varumärken.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 18 januari 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora lasarett byggdes 1910-12?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213