Vasaloppet vann över Idol

31 mars 2011
Gyllene Hjulet
Priset togs emot av Eva Hörving, Monica Eriksson, Anna Hanspers och Malin Flink Eldh.

Gyllene Hjulet är sponsrings- och evenemangsindustrins hedersutmärkelse och delades ut av Sponsrings- & Eventföreningen för 14:e året i rad. Vid galan utsågs 2010 års bästa svenska sponsrings- och eventprojekt. Priserna delades ut i sju olika kategorier ”till företag och organisationer som på ett kreativt och effektivt sätt utnyttjat sponsring och event för att nå sina kommunikativa och affärsmässiga mål”.

Motiveringen:
Vasaloppet vann kategorin Årets rättighetsinnehavare och juryns motivering löd: ”Cykla, springa, gå, åka skidor – och heja på! En av våra mest välkända och folkkära idrottstävlingar borrar ner stavarna djupt i den dalska myllan och sprintar outtröttligt vidare in i 2000-talet. Med historien som grund engagerar man såväl sponsorer som deltagare i kreativa och nyskapande aktiviteter som lever hela året. Vi älskar Vasaloppet för förmågan att förnya sig utan att förlora den egna identiteten.”

– Utmärkelsen betyder otroligt mycket och är ett erkännande för den strategi och långsiktighet vi haft i de senaste årens sponsorarbete, säger Anna Hanspers som är Vasaloppets sponsor- och försäljningschef. Fokus har varit att stötta aktivering och skapa en stark sponsorstruktur med rätt partners. Den nära dialogen utvecklar våra arrangemang, vår kommunikation och tillsammans stärker vi varandras varumärken. Det är även en bekräftelse på arbetet med att utveckla Vasaloppets arrangemang, organisation och varumärke generellt.

Vasaloppet har gått från att vara ett skidlopp mellan Sälen och Mora till en året-runt-arrangör med både vinter- och sommararrangemang. En framgångsrik utveckling som är ett exempel på det som varumärkesexperter kallar för en brand extension, alltså en utvidgning av varumärket Vasaloppet.

– Bakom framgången för Vasaloppet ligger ett strategiskt arbete med att förnya och kommunicera utan att göra avkall på våra kärnvärden. Vi utgår från vår arena där allt sker och med utgångspunkt från drömmen, utmaningen och äventyret i att delta i våra arrangemang. Effekten är att Vasaloppet kanske idag är Sveriges största friskvårdsprojekt, menar Anna Hanspers.

Övriga nominerade i kategorin Årets rättighetsinnehavare var: ATG för ATG Sommartravet (Byrå: S&B); Stockholms filmfestival; Svenska handikappidrottsförbundet & Sveriges paralympiska kommitté för Lag Paralympics (Byråer: John Petersen AB och JKL Group); TV4-gruppen för Idol 2010.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 31 mars 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213