Mora Simhall

 

Simhallen

 

Öppettider                     Prislista

 

OBS! MORA SIMHALL ÄR STÄNGD P.G.A VATTENSKADA!

Arbetet pågår för fullt med att renovera omklädningsrum, duschar och bastu.

Vi öppnar igen med ordinarie öppettider den 27/2 kl. 10:00.

Café, gym och solarium kommer att hållas öppna måndag-fredag kl 10.00-15.30, men utan möjlighet att använda omklädningsrum och duschar.

För kunder med giltigt gymkort på simhallen kan gymmet nyttjas 07:00-16:00. Därefter hänvisas de till Activum Gym på Hotell Fridhemsgatan.

För mer information, kontakta Mora simhall på 0250-26240.

Nya ordningsregler i Mora Simhall

 • Barn under 10 år samt icke simkunniga unga och vuxna har tillträde till simhallen endast tillsammans med ansvarig ombytt målsman. Men målsman menas simkunnig vuxen (minst 18 år).
 • Medföljande målsman ansvarar för sina barns säkerhet.
 • Mora kommuns definition på simkunnighet är "150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim"
 • Målsman är alltid skyldig att betala avgift för sin egen entré till simhallen och av säkerhetsskäl vill vi att alla kunder till badet är ombytta.
 • Med din entréavgift har du godkänt kommunens trivsel-och ordningsregler för anläggningen.
 • Vid alla gruppbesök krävs en bokning. Vid bokningen förs en dialog för att bestämma antalet badande ledare. Ring simhallens reception för bokning 0250-262 40.
 • Vid gruppbesök är alltid utsedd ledare ansvarig för gruppen.
 • Personalen har som uppgift att upprätthålla en trygg och säker anläggning och har därmed rätten att genomdriva lokala ordningsföreskrifter samt agera mot besökare som inte följer dessa.

Varför?

De senaste åren har ett antal drunkningsolyckor där barn varit inblandade inträffat i Sverige. För att förebygga allvarliga olyckor, framförallt drunkningsolyckor, har Konsumentverket tillsammans med en rad andra aktörer tagit fram anvisningar för säkerhet vid badanläggningar.

Mora kommuns fritidsavdelning har nu gjort en uppdatering av de lokala ordningsreglerna och anpassat dessa efter anvisningarna. Dessutom har en översyn gjorts gällande priser, åldersindelningar, villkor, bestämmelser, bokningsregler på kommunens samtliga idrotts- och fritidsanläggningar.

Åldersindelning

 • Barn                0-9 år                (går in gratis med betalande simkunnig vuxen)
 • Ungdom       10-20 år
 • Vuxen          21-64 år
 • Pensionär    65 år och äldre    (samma pris som ungdomar)

De nya ordningsregler gäller från och med 1 juli 2016. 

 

Tyvärr måste vi meddela att vattenrutschkanan tagits bort helt! 

 

Mora Simhall ligger på Prästholmen med gångavstånd från Mora Centrum.

Simhallen erbjuder kommuninvånarna, föreningsliv och turister möjligheten till simverksamhet, simskolor för allmänhet och skolbarn, förenings- och tävlingsverksamhet, motionsgrupper, omsorgsverksamhet, vattengymnastik och dykarverksamhet.

I anläggningen finns en 25-metersbassäng med sex banor och en särskild hoppbassäng med 1 m och 3 m svikt. Det finns en undervisningsbassäng, plaskbassäng, bubbelpool, gym, solarier, torr och fuktig bastu, konferensrum, kontor, föreningsexpedition samt cafeteria med servering.

Vi har ett handikappsanpassat separat omklädningsrum med duschsäng. Bassänglift. Dörröppnare i entrén. Handikapptoalett i entrén samt i duscharna på avdelningarna. Till skåpen i omklädningsrummen krävs hänglås. Har ni frågor så hör av er. Vi hjälper gärna till.

 

Dela med andra
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 18 januari 2019.

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213