Lördag 07 oktober - Lördag 18 november
Klockan 12.00 – 15.00
Köpmannagatan 4, Mora

Vernissage Hållams Linnea Henriksson

Vernissage lördag 7 oktober kl. 12.00 - 15.00
Konstnären presenterar utställningen kl. 12.00.

Allt vi rör vid kategoriseras snabbt som förbrukat. Mjölken längst fram i kyldisken, den nya soffan, dagens nyhet och macka exploderar till ett ingenting; en sak konsumerad.

Du vars söndriga solglasögon jag hittade - hör av dig till mig. Jag har dom. Är en utställning om att samla på de rester som andra människor har lämnat efter sig på marken. Om ett sökande efter kontakt genom föremål som bär spår av tidigare liv.
De senaste åren har Hållams Linnea Henriksson intresserat sig för plogging som fenomen. En hobby där hon har anslutit sig till den rörelse av människor som joggar och plockar skräp under sina joggingturer. Med skräpet som kompass rör hon sig framåt och memorerar staden med sina fötter.
Längs med vägen samlar hon på bilder, föremål och ord som hon håller i minnet fram tills hon får tag på en synål. Intuitivt och i dialog med materialet syr hon sina verk för hand där broderier och tygstycken sammanfogas med hittegods och annat som blivit över. Kompositionerna växer ut i rummet och skapar former och tillstånd som känns slumpartade men samtidigt noggrant sammantråcklade.

Hållams Linnea Henriksson är uppväxt i byn Garsås utanför Mora och bosatt i Stockholm. Hon började sin textila utbildning på Mora Folkhögskola och har senare utbildat sig på Högskolan för design och Konsthantverk i Göteborg och Konstfack i Stockholm.
Utställningen pågår till och med 18 november
Välkommen!

Innehåll

Information
Datum: Lördag 07 oktober - Lördag 18 november
Tid: 12.00 - 15.00
Plats: Köpmannagatan 4, Mora
Arrangör: Susanne Nygårds
Biljettinformation: Fri entré
Senast uppdaterad: 28 augusti 2023