NyföretagarCentrum startas i norra Dalarna

Kommunstyrelsen i Mora kommun har beslutat att vara med och finansiera NyföretagarCentrum norra Dalarna som är under uppstart. Det är Mora, Orsa och Älvdalens kommuner som i samarbete med föreningen Företagarna tagit initiativet till att bilda ett NyföretagarCentrum som blir verksamt i de tre kommunerna.

Bild

NyföretagarCentrum har 90 lokalkontor runt om i Sverige med 200 kommuner som medlemmar. Varje kontor består en lokal ideell förening som bedriver verksamhet genom rådgivning till blivande och nya företagare samt annan verksamhet som främjar nyföretagande och företagsamhet. Verksamheten ser lite olika ut på de olika lokalkontoren, men kärnverksamheten är rådgivning inför start och köp av företag. Rådgivningen är i sin helhet kostnadsfri och finansieras av kommun och näringsliv i lika delar.

Bildandet av NyföretagarCentrum norra Dalarna innebär att Mora kommun kommer att lägga ner nyföretagarrådgivningen som idag finns på näringslivskontoret och istället hänvisa till NyföretagarCentrum norra Dalarna när det startat.

Just nu pågår rekrytering av rådgivare till Mora/Orsa samt Älvdalen/Idre

Är du intresserad av att börja som rådgivare? Se bifogad platsannons.

Senast uppdaterad: 27 februari 2019