Så får du använda fyrverkerier under valborg

I Mora kommun får du använda fyrverkerier utan polisens tillstånd mellan klockan 19.00 och 23.00 på valborgsmässoafton. På vissa platser är det dock helt förbjudet att använda fyrverkerier.

Fyrverkerier

Hur du får använda fyrverkerier och pyroteknisk utrustning i Mora kommun är fastställt i kommunens allmänna loka ordningsföreskrifter. Under valborgsmässoafton gäller följande:

• Det är förbjudet att använda fyrverkerier och pyroteknisk utrustning vid kyrkogårdar eller inom 200 meter från Mora lasarett och särskilda boenden för äldre.
  • Du får använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor på övriga platser utan polisens tillstånd mellan 19.00 och 23.00 på valborgsmässoafton om det inte innebär risk för skada eller beaktansvärd olägenhet för person eller egendom.

Råd för ett säkrare fyrverkeri

Brandkåren Norra Dalarnas webbplatsöppnas i nytt fönster hittar du tips på hur du använder fyrverkerier på ett säkert sätt.

Senast uppdaterad: 30 april 2019