Utfrågning av Morapolitiker inför EU-valet

Här kan du se den allra första lokala valdebatten i Mora inför ett EU-val. Morapolitikerna presenterar sin syn på Europapolitiken. Debatten ägde rum den 6 maj och kan vara en hjälp till dig som funderar på hur du ska rösta i EU-valet.

Svenska flaggan och EU-flaggan

Inbjudna är de partier som har lokal förankring, är representerade i kommunfullmäktige eller ställer upp i EU-valet.

”Det är ju så att EU:s lagstiftning även berör våra kommunala beslut i hög grad, antingen direkt eller indirekt. Därför är det viktigt att stimulera ett engagemang och högt valdeltagande i Mora kommun”, säger kommunfullmäktiges ordförande Lennart Sacrédeus (KD).

Bakom debatten står presidiet i fullmäktige med Lennart Sacrédeus, Bigitta Sohlberg (S) och Christina Bröms (C).

”Det har tagits emot väldigt väl av partierna”, menar de tre i presidiet.

Utfrågningen går till så att varje parti får göra ett fritt anförande i två minuter. Därefter kommer de att utfrågas av kommunens kommunikationschef Anders Rosén i två minuter.

”Det blir kort och komprimerat där varje parti får 4–5 minuter”, säger Anders Rosén.

Direkt efter EU-debatten äger det ordinarie sammanträdet i fullmäktige rum, klockan 18.30 i Andreasgården.

Allt sänds i webb-TV på Mora kommuns YouTube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följande politiker ställer upp i EU-utfrågningen:

• Moderaterna – Malin Höglund
  • Centerpartiet – Peter Helander
  • Socialdemokraterna – Lennart Sohlberg
  • Kristdemokraterna – Birgitta Sacrédeus
  • Västerpartiet – David Örnberg
  • Sverigedemokraterna – Pär Dalkvist
  • Liberalerna – Jörgen Öhrström
  • Morapartiet – Ingvar Niilimaa

Kommunfullmäktige fortsätter videon nedan.

Senast uppdaterad: 9 maj 2019