Ny kultur- och fritidschef utsedd

Mora kommun har utsett Lena Ousbäck Lilja till ny kultur- och fritidschef. Hon blir chef för den nya förvaltningen där både kultur- och fritidsfrågorna sammanförs. Närmast kommer Ousbäck Lilja som chef för kulturskolan i Salems kommun utanför Stockholm.

Kultur- och fritidschef Lena Ousbäck Lilja

Nya kultur- och fritidschefen Lena Ousbäck Lilja. Foto: privat

Kommunstyrelsen i Mora föreslås fastställa utnämningen vid sitt sammanträde den 27 augusti. Lena kommer att tillträda sin tjänst den 2 september.

Lena Ousbäck Lilja har orkesterbakgrund och har tidigare varit orkesterchef för Gävle symfoniorkester. Tidigare har hon även arbetat som verksamhetschef för sektor kultur i Motala kommun.

Lena är uppvuxen i Falun, där hon studerade piano och sång vid Falu musikkonservatorium.

”Att bli erbjuden jobbet som kultur- och fritidschef i Mora kommun och att få komma tillbaka och arbeta i Dalarna känns väldigt fint!” säger Lena Ousbäck Lilja

"De områden som ryms inom kultur- och fritidsförvaltningen ligger mig nära och varmt om hjärtat. Mora är en plats på världskartan och jag att tror vi tillsammans kan göra mycket för att skapa förutsättningar för människor att trivas, utvecklas och känna delaktighet”, fortsätter hon.

Senast uppdaterad: 23 juli 2019