Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

Hitta rätt i Mora med kommunkartan

Vill du veta vilka vägar som är kommunens ansvar, var kommunens parkeringar ligger eller vilka skolor som finns i Mora? I kommunkartan kan du göra det och mycket mer!

Du kan testa kommunkartan direkt här ovan eller besöka karta.morakommun.se.

När vi lanserade vår nya webbplats morakommun.se i början av 2019 släppte vi också en digital kommunkarta. Kartan är utvecklad av kommunens kartenhet och är byggd i den öppna kartplattformen Origo.

”Vi ville att det skulle finnas en kartfunktion som visar kommunal data på den nya hemsidan. Det är till exempel vilken mark kommunen äger, kommunens tomter till salu och kommunens detaljplaner. Men det går också att se vad som skulle hända om det blir översvämning eller om Trängsletdammen brister”, säger Anna Wadman, kart- och mätchef på Mora kommun.

Vad kan du göra i kartan?

• Kommunkartan är en interaktiv karta, det betyder att du kan flytta dig till olika platser, zooma in och ut och klicka på det du är intresserad av för att få mer information.
  • Till höger av kartan hittar du en meny med olika kartlager, med hjälp av dem kan till exempel filtrera skolor, idrottsområden, detaljplaner och vägansvar.
  • Du kan visa kartan i olika varianter genom att klicka på ”bakgrundskartor”. Där kan du välja om du vill se kartan som en topokarta (kartbild) eller som ortofoto (flygfoto). Kartorna bygger på visningstjänster från lantmäteriet.
  • När du har hittat det du är intresserad av kan du skriva ut kartan eller dela den med någon annan.
  • Du kan använda kartan på datorn, surfplattan eller mobilen via adressen karta.morakommun.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips!

Senast uppdaterad: 29 januari 2020