Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Strömmen tillbaka i Venjan

Sedan klockan 15:45 är strömmen tillbaka i Venjan. Under dagen har de boende på Juntgården och de som har hemtjänst fått varm mat och dryck och försetts med filtar vid behov.

Filtar

En person fick dock evakueras från det sörskilda boendet Juntgården och fördes till sjukhus.

Mora kommun tackar personal, boende i Venjan och andra som har medverkat till att lösa problemen i samband med tisdagens strömavbrott i Venjan!

Strömavbrott i Venjan

Mora kommun har gått upp i stabsläge på grund av ett strömavbrott i Venjan. Kommunen har en rad verksamheter där och just nu arbetar kommunledningen med att säkerställa behoven för skola, hemtjänst och det äldreboende som finns i Venjan.

Skolan och förskolan i Venjan har stängt. Det handlar om 14 barn i skolan och 10 i förskolan. Det har säkerställts att samtliga barn har fått tillsyn.

Strömavbrottet har medfört att vattentrycket försvunnit och därför har Nodava kört ut en tankbil med drickvatten som är parkerad vid äldreboendet Juntgården. Kommunen säkerställer nu att de boende på Juntgården och de som har hemtjänst får mat. Det finns gasolbrännare på Juntgården där varm dryck kan värmas.

Det privata boendet Gullogården utanför Venjan har ström.

Det var klockan 19.21 på måndag kväll som strömmen försvann, vilket innebar att 663 kunder till elleverantören Ellevio blev utan ström. Orsaken är ett brott på en kabel. Ellevios prognos är att strömmen ska vara tillbaka cirka klockan 14.30 idag tisdag.

Senast uppdaterad: 22 januari 2020