Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Mora trea i länet när det gäller företagens tillväxt

För femte året i rad placerar sig Mora bland de tre bästa kommunerna i Dalarna när det gäller bästa tillväxt i aktiebolagen. Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Gågatan i Mora

För 2019 kom Mora på tredje plats i länet. Överst på Dalalistan placerade sig Malung-Sälen med Borlänge på andra plats.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag.

Tre värden mäts:

1. Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredo­visningarna.
  2. Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  3. Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Mora har de senaste fem åren placerat sig mycket bra i rankingen för Dalarna.

• 2019: 3:e plats
  • 2018: 3:e plats