Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Nya chefer i Mora kommun

Mora kommun har rekryterat tre nya chefer den senaste tiden. Det är Anette Danielsson, ny grundskolechef, Lukas Löfstand, ny chef för Norra Dalarnas myndighetsservice och Karin Hansson, ny upphandlingschef.

Foton på Anette Danielsson, Karin Hansson och Lukas Löfstrand

Från vänster: Anette Danielsson, ny grundskolechef, Karin Hansson, ny upphandlingschef och Lukas Löfstrand, ny chef för Norra Dalarnas myndighetsservice.

Anette Danielsson har tillträtt som ny grundskolechef på för- och grundskoleförvaltningen. Hon kommer närmast från Tierps kommun.

”Jag är lärare i grunden. Jag har arbetat som rektor och som kvalitetsutvecklare. Sedan har det också blivit en hel del studier med fokus på organisation och ledarskap,” säger Anette Danielsson.

”Jag har ingen direkt koppling till Mora tidigare annat än att jag återvänt till orten om och om igen under sommarsemestrar. Jag sökte en ny utmaning, såg en jobbannons, åkte på en intervju, träffade fantastiska människor och bestämde mig”, fortsätter Anette.

Ny upphandlingschef i Mora blir Karin Hansson. Upphandlingsarbetet sker i samarbete med Orsa och Älvdalens kommuner.

”Mellan 1995 och 2002 arbetade jag i Kungälvs kommun som enhetschef inom äldreomsorgen. Jag har sedan 2002 arbetat på socialförvaltningen i Mora, mestadels med myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorgen. De sista två åren var jag myndighetschef på Norra Dalarnas myndighetsservice,” säger Karin Hansson.

Den som efterträder Karin Hansson som chef för Norra Dalarnas myndighetsservice är Lukas Löfstrand. Också den sociala myndighetsservicen är ett samarbete mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

”Bakåt har jag mina rötter inom individ- och familjeomsorg, både som socialsekreterare, arbetsledare och chef. Senast arbetade jag som verksamhetschef på Tomtebogården, ett särskilt boende för äldre här i Mora och har även hoppat in som interimschef på några olika boenden runt om i Mellansverige,” säger Lukas Löfstrand.

Senast uppdaterad: 24 augusti 2020