Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

Gymnasiet går över till distansundervisning

Gymnasieskolan kommer från och med onsdag 18 mars att övergå till distansundervisning för de elever som har möjlighet.

Bild på Mora gymnasium

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att undervisningen i gymnasieskolan övergår till fjärr- eller distansundervisninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Rekommendationen syftar till att bromsa takten av spridningen av covid-19 i samhället.

Kommunledningen har i samråd med gymnasiet beslutat att de elever som kan ta självständigt ansvar för sina studier ska få distansundervisning tills vidare.

Eleverna på gymnasiet, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan ska följa sin undervisning via gymnasiets lärplattform Its learning under onsdagen. Eleverna kommer därefter att få direktiv på Its Learning och på Mora gymnasiums webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om hur distansundervisningen kommer att bedrivas framöver. Eleverna har möjlighet att hämta material på skolan.

Eleverna förväntas ta ansvar för sina studier under den här perioden. Den elev som inte har tekniska möjligheter att följa distansundervisningen ska kontakta sin rektor.

Vissa elevgrupper kommer utifrån särskilda skäl fortsätta att ha sin undervisning på skolan. Dessa elevgrupper kommer få information direkt från sin rektor.

Mer information om coronaviruset

Du hittar mer information om coronaviruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet på sidan Information om coronaviruset.

Senast uppdaterad: 18 mars 2020