Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Kommunen eftersöker oanvända overheadfilmer

På grund av den rådande situationen med coronaviruset görs det en hel del provtagning i länet. De ordinarie skyddsvisir som används i samband med provtagningen är helt slut på marknaden, men de transparanta filmer som tidigare använts till overheadprojektorer kan fungera som en ersättare.

Overheadprojektor i lärosal.

Medicinsk skyddsutrustning är just nu en global bristvara, vilket gör att vården behöver hitta fler sätt att skydda de som utför provtagning. Ett sätt att göra det på är att tillverka engångsvisir från gamla overheadfilmer.

Har du overheadbilder som inte längre används?

Om du har overheadbilder som du skulle kunna tänka dig donera så finns det flera sätt att göra det på. Du kan lämna in dessa direkt till receptionen i kommunhuset på Fredsgatan 16, eller till socialförvaltningens reception på Kyrkogatan 21.

Behovet är brådskande så om du kan ställa upp direkt, kontakta Sofie Kalrot på socialförvaltningen!

Senast uppdaterad: 25 mars 2020