Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

Frivilliga krafter erbjuder matinköp för äldre i Mora

Mora kommun samarbetar med Navet för att organisera matinköp för äldre och de riskgrupper som inte bör röra sig ute i samhället och handla bland andra människor. Navet är ett nätverk som leds av Svenska kyrkan och Centrumkyrkan i Mora och som består av en rad frivilliga krafter och organisationer inom civilsamhället i Mora kommun.

Handla mat i en butik

De frivilliga inom Navet kan nu göra inköp och leverera till de som behöver i Mora kommun. Stödet är till för dig som är i riskgrupp och inte kan få hjälp av någon annan i din närhet, som familj, vänner eller grannar.

Från fredag den 17 april kan inköpen och leveranserna starta, vilket innebär att den som behöver hjälp kan börja ringa in sina beställningar från tisdag den 14 april.

Så här görs beställningarna

Ring Mora församling, Svenska kyrkan på telefon 0250-55 29 00, vardagar klockan 09.30-12.00 och 13.00-14.30. Matkassarna köps in och levereras normalt tisdagar och fredagar.

Betalning av maten och andra praktiska frågor klaras ut när beställningen görs. Den frivillige som handlar kan inte göra utlägg i pengar för maten.

Näthandel och anpassade öppettider

Dessutom erbjuder en rad matbutiker tillfälle för äldre att handla vid tidpunkter då inga andra kunder har tillträde. En del butiker erbjuder också möjligheten att handla på nätet. Kontakta varje butik för mer information.

På Mora köpstads webbplats finns en sammanställd lista över butiker, restauranger, caféer och företag som erbjuder olika lösningar för hemleverans, take away och/eller anpassade öppettider.

Senast uppdaterad: 13 april 2020