Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Barn med 15-timmarsplats får komma tillbaka till förskolan

Nu kan barnen med så kallad 15-timmarsplats få komma tillbaka till förskolan igen. Sedan den 23 mars har vårdnadshavare som är föräldralediga eller arbetssökande fått ha sina barn hemma på grund av coronasituationen. Men från och med måndag den 27 april kan de så kallade 15-timmarsbarnen komma tillbaka till förskolan.

Foto på barn som leker med träklossar

Beslutet i mars grundades på att skapa en beredskap för om en stor del av den ordinarie personalen skulle bli sjuka. Nu medger situationen att barnen med 15-timmarsplats får vara på förskolan igen.

Det beslutet kan dock komma att omprövas utifrån hur situationen väntas bli framöver. Information om detta kommer att finnas på här på Mora kommuns webbplats och i förskoleappen.

Vårdnadshavarna behöver inte anmäla att sina barn med 15-timmarsplats återtar sin plats, utan det är bara att komma.

De barn som berörs av 15-timmarsregeln är de med vårdnadshavare som är föräldralediga, arbetssökande och heltidspermitterade.

Senast uppdaterad: 22 april 2020