Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Nya möjligheter för ungdomar i Mora att få jobb till sommaren

Sommaren 2020 finns det utökade chanser till feriepraktik och sommarjobb i Mora. Fram till och med den 26 maj kan elever som är folkbokförda i Mora och går i 9:an eller i någon av årskurserna på gymnasiet ansöka. Dock är antalet platser begränsade.

Två unga personer målar en parkbänk.

Platserna för feriepraktik/sommarjobb har möjliggjorts efter att staten har avsatt nya medel för sommarjobb inom vårändringsbudgeten för 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Platserna finns framför allt inom de kommunala verksamheterna, men även inom näringslivet och föreningar. Syftet är att förbättra ungdomarnas framtida möjlighet till inträde på arbetsmarknaden och att bidra till sysselsättning.

Ansökan

Du som går i 9:an eller någon av årskurserna i gymnasiet (inklusive sista året) kan ansöka om feriepraktik eller sommarjobb fram till och med den 26 maj.

Läs mer om ansökan till feriepraktik/sommarjobb här

Senast uppdaterad: 13 maj 2020