Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Mora får ny socialchef

Kommunstyrelsen i Mora har utsett Anna Ståhlkloo till ny socialchef efter Marie Ehlin som slutar den 31 maj. Anna Ståhlkloo kommer närmast från Region Dalarna där hon är verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin med placering i Falun.

Foto på nya socialchefen Anna Ståhlkloo.

Mora kommuns nya socialchef Anna Ståhlkloo.

Anna Ståhlkloo är i grunden socionom och har en bakgrund inom hälso- och sjukvård, samt barn och ungdomspsykiatri där hon har haft roller som kurator, avdelningschef och verksamhetschef. Anna kommer ursprungligen från Mora och Sollerön, men har tidigare även bott i Åre och Östersund.

”Att bli erbjuden jobbet som socialchef i Mora och att nu få jobba i min hemkommun känns jätteroligt,” säger Anna Ståhlkloo, Mora nya socialchef.

”Socialförvaltningens uppdrag, att bidra till goda livsvillkor för människor i Mora i alla åldrar är områden som ligger mig nära och varmt om hjärtat. Det som är prioriterat är en ekonomisk hållbarhet och ekonomi som ligger i balans. Sen finns en rad strategiska områden i kommunplanen som jag behöver sätta mig in när jag börjar”, fortsätter Anna Ståhlkloo.

Det är inte fastställt exakt vilket datum Anna Ståhlkloo tillträder sin tjänst som socialchef, men det blir någon gång under hösten. Fram tills dess tjänstgör Pia Blomstedt som tillförordnad socialchef.

Senast uppdaterad: 28 maj 2020