Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Första fallen av covid-19 på ett boende i Mora kommun

Mora kommun har fått sina första bekräftade fall av covid-19 på ett äldreboende. Det är två personer på det privata boendet Tomtebogården som har testats positivt för covid-19. Personerna vårdas för närvarande isolerade på boendet.

Foto på Tomtebogården

Tomtebogården.

Personernas anhöriga informeras. De smittade personerna har vistats på sitt rum sedan sjukdomssymtomen uppstod och har inte haft någon närmare kontakt med andra boenden.

Tomtebogården drivs av ett vårdbolag på uppdrag av Mora kommun.

”Det är naturligtvis beklagligt att vi har fått fall av covid-19 i kommunen. Jag kan förstå den oro som många kan känna i det här läget, både bland boende, anhöriga och personal”, säger tillförordnade socialchefen Pia Blomstedt.

Tomtebogården är ett särskilt boende för 40 boende och har avdelningar för äldre- och demensboenden och drivs av ett vårdbolag.

Det råder besöksförbud på alla kommunens boenden, liksom i hela landet efter ett regeringsbeslut.

Senast uppdaterad: 1 juni 2020